Állati jó kereseti lehetőség magyaroknak is a nyáron

Óriási a kereslet nyári idénymunkásokra az Adriai-tenger partján, mindenki előtt nyitva áll a kapu, ugyanis Szerbia és Montenegró is munkaerőhiánnyal küszködik.
Barabás Júlia, 2019. május 18. szombat, 10:12
Fotó: Pixabay

A pincér, a szakács, a csapos, a szobalány és a fagyipultos a legkeresettebb szakma az adriai tengermelléken, ahol nagy szükség van idénymunkásokra - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Becslések szerint a legtöbb munkavállaló Szerbiából érkezik, a fizetések magasak: a szakácsok akár 2000 eurót (632 ezer forint), a segédszakácsok 700 eurót (221 ezer forint) is megkeresnek egy hónap alatt.

A vendégmunkásoknak most jó lehetőségük van pénzt keresni, ugyanis Horvátország és Montenegró is munkaerőhiánnyal küzd. A horvát tengerparton a legkritikusabb a helyzet, ugyanis a helyi média szerint a horvátok közül sokan Írországban vállalnak idénymunkát, ezért oda más balkáni országokból érkezik a munkaerő.

A szerbiai munkavállalók különböző ügynökségek, internetes fórumok és hirdetőoldalak segítségével juthatnak tengermelléki munkához. A tapasztalt idénymunkások szerint a szezon már májusban elkezdődik és egészen októberig tart, ezért fontos, hogy az érdeklődők mielőbb jelentkezzenek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2019.05.18 14:16

Meg kéne egyszer nézni egy térképet, mielőtt Szerbia tengerpartját említjük :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html