Baj lehet Pakson

Javítani kell az épületek süllyedését mérő eljárásokat a Paksi Atomerőműnél. Az egyik reaktortartály dőlése megközelítette a tűréshatárt.
Komócsin Sándor, 2018. január 8. hétfő, 10:03
Fotó: Pixabay

Az épületsüllyedést mérő eljárások pontosítására szólította fel a Paksi Atomerőművet az Országos Atomenergia Hivatal - írta a Népszava a IV. blokk élettartam-hosszabbítási engedélyének indoklását idézve. Bizonyos kitételeik már most a vártnál jelentősebb süllyedésre utalnak.

Egyes külső szerkezeti elemek kihasználtsága 2025-re meghaladja a 105 százalékot. Nincsenek megfelelő tervek arra az esetre sem, ha a IV. blokk reaktortartályának síkja másfél milliméternél nagyobb mértékben megdőlne. A tartály eddig kevesebb, mint 1,4 millimétert mozdult el, míg az engedélyezett szint 1,5 milliméter.

Az erőmű októberben ígéretet tett arra, hogy alaposabban megvizsgálja az ügyeket, amit a hivatal elfogadott. Ugyanakkor, hogy arról, milyen mértékben süllyed a IV. blokk vagy akár a teljes atomerőmű, és mekkora a reaktortartály dőlésének eltérése az előre jelzett mértéktől, nem közölnek adatot.

A nyitókép forrása: Pixabay.com

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.01.08 10:39

Soros! Vagy mIgránsok!
Vagy a sok fideszhazugság miatt nem a plafon szakad ránk, hanem az atomreaktor.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html