Bali úgy döntött, hogy idén nem fogad turistákat

2020 végéig biztosan nem nyitja meg a kaput Bali a turistáknak, jelentette be Luhut Panjaitan indonéz miniszter. A kormány úgy döntött, hogy inkább a belföldi turizmussal próbálják helyreállítani a járvány miatt jelenleg romokban lévő idegenforgalmat - írja az Utazómajom.
Szász Péter, 2020. augusztus 14. péntek, 17:23
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

A korábbi tervek szerint 2020 szeptember 11-től lehetett volna a külföldieknek a térségbe utazni. Indonéziában az esetszám folyamatosan emelkedik, a mai napig 135.123 igazolt fertőzöttet azonosítottak.

Az egy millió főre vetített szám megegyezik a Magyarországival, bár arányaiban Indonéziában még nálunk is kevesebbet tesztelnek - írja a szakportál.

Indonéziában a növekvő számok ellenére a turizmus által érintett régiókban sikerült kordában tartani a járványt, kevés a fertőzött, ezért is remélik, hogy növekedhet a belföldi utazási kedv. Becsléseik szerint 10 hónapot vesz igénybe mire helyreáll a vírus előtti látogatószám.

Indonézia kevésbé fejlett, de rendkívüli természeti látnivalókkal büszkélkedő régióiban a helyi családok jelentős része közvetlenül vagy közvetetten a turizmusból él.

HOZZÁSZÓLÁSOK