Kitört a baromfiháború Magyarország szomszédságában

Szlovákiát elárasztja a külföldről importált baromfihús, pedig az ország papíron arra törekszik, hogy növelje a boltokban a hazai termékek súlyát.
Barabás Júlia, 2018. december 16. vasárnap, 10:00
Fotó: Pixabay

A szlovákiai baromfitenyésztők és baromfi-feldolgozók a hazai kereslet csaknem kétharmadát lettek volna képesek kielégíteni tavaly, a Szlovák Baromfiipari Szövetség (ÚHS) adatai szerint azonban a szlovákiai üzletekben kínált baromfihúsnak csak a 46 százaléka származott hazai termelőktől - írta a pozsonyi Új Szó.

A szervezet szerint a legnagyobb probléma, hogy már nem csupán a cseh, lengyel és román, vagyis az uniós országokból származó hús árasztja el a szlovákiai üzleteket, hanem az ukrán is. Szlovákia ugyanis - a közép-európai országok közül egyetlenként - lehetővé tette az ukrán konkurencia megjelenését.

A szlovák és az ukrán baromfitermékek kilója között akár kéteurós árkülönbség is lehet, az ukrán hús így elkezdte kiszorítani a szlovákot. A lap szerint különösen aggasztó, hogy az alacsony ár miatt mára az iskolai menzákon is megjelent az ukrán baromfihús.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2018.12.16 11:56

EMBER !!!! A magyar és az uniós piacot is elárasztja a fillérekért kapható ukrán baromfi !!!

csak éppen egészben (grillcsirke) hozzák be a szlovákok és darabolás után (mell, comb stb) adják tovább.

ráadásul az egész EU ra azonos vámkontingensek vannak kiadva így bárki behozhatja és darabolás után már EU s ovális kóddal jön ki a termék !!!

Egyébiránt a brazilok helyére jöttek be az ukránok a brazilokat kiutáltatták az állandó szalmonella vizsgálatokkal és a konténerek visszaküldésével !!! ( a legjobb minőség a brazil manapság a piacon )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html