Bécsbe utazik? Jön egy új szabály, amit nem árt ismerni!

Január közepétől az összes bécsi metróvonalon betiltják az ételek fogyasztását. Ugyanakkor, akik vétenek az új szabály ellen, csupán figyelmeztetni fogják.
Dzindzisz Sztefan, 2019. január 8. kedd, 15:15
Fotó: Wiener Linien - Thomas Jantzen

Tavaly szeptember eleje óta tilos bármilyen ételt fogyasztani a bécsi U6-os metró szerelvényein, amit 2019. január 15-től az osztrák főváros összes metróvonalára kiterjesztenek. Az új tiltást maguk az utasok kérték egy internetes szavazás során - közölte a bécsi önkormányzat.

A változás következtében a remények szerint jelentősen csökken a kocsikban keletkező hulladék mennyisége. Ez már csak azért is fontos, mert az U6-os vonal szerelvényeinek tisztítására 2017-ben 470 ezer eurót költött a Wiener Linien, míg az összes metrószerelvény takarítására több mint kétmillió eurót.

Alexandra Reinagl, a vállalat ügyvezető igazgatója elmondta, hogy minden egyes eurót, amit ily módon a szerelvények tisztításán megspórolnak, az állomások és a kocsik modernizálására költik majd.

A tilalom 2019. január 15-én lép életbe, ám a peronon továbbra sem lesz tilos az ételek fogyasztása, inni pedig - alkoholos italokat kivéve - is bárhol lehet. (Itthon eközben a metrófelújítás okoz komoly kihívásokat.)

HOZZÁSZÓLÁSOK