Lehetséges a halasztás, de biztosítékokat akar az EU

A lehetséges biztosítékokról vitáznak az Európai Unió bennmaradó tagországainak vezetői annak garantálására, hogy az Egyesült Királyság az esetleges halasztás ideje alatt se próbálja aláásni a közösségi döntéshozatalt - közölték diplomáciai források a szerdai rendkívüli EU-csúcson az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2019. április 10. szerda, 22:07
Fotó: AFP

Névtelenséget kérő illetékesek szerint a zárónyilatkozat szövegébe belefoglalhatják, hogy a szigetországnak "tartózkodnia kell minden olyan intézkedéstől, amely akadályozhatja az EU céljainak elérését, különösen a döntéshozatali eljárásokban". Ez főleg a francia aggályok eloszlatását célozhatja, de egyesek szerint ahhoz kevés.

Emellett állítólag arra is kitérnek, hogy a huszonhetek az Egyesült Királyság távozását követő időszakra vonatkozó kérdésekben a britek nélkül fognak egyeztetni.

Számos tagállam vezetője hangoztatta, hogy szigorú garanciákra van szükség London további "jóhiszemű együttműködésének" biztosítására.

May nyitott a hosszabb halasztásra

Diplomáciai forrásokra hivatkozva az MTI arról ír, hogy Theresa May brit kormányfő nyitottnak mutatkozott országa európai uniós kilépési határidejének hosszabb halasztására, amennyiben a kiválási szerződés korábbi ratifikálása esetén lehetséges az azonnali kilépés.

A névtelenséget kérő illetékesek arról számoltak be, hogy May kicsivel több mint egy órán keresztül tárgyalt a bennmaradó tagállamok vezetőivel, mielőtt elhagyta a termet, hogy szűkebb körben folytatódjon a huszonhetek egyeztetése.

A brit miniszterelnök ismertette kormánya terveit a következő lépéseket illetően, de felszólalása állítólag kevés konkrétumot tartalmazott.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2019.04.11 10:53

@Warlock:
A globalizáció a 15. században kezdődött és természetes folyamat és tendenciáját tekintve egyirányú folyamat, amely a digitalizáció révén is egyre erősebben pörög.
Nektek a kínai vonatok érkezése nem globalizáció csak az Unió, amely nem is globális hanem csak európai.
Nagy marhák vagytok, vagy öreg korotokra sokakhoz hasonlóan az eszetek ment el!
Persze demokrácia van az Ökörkörnek is jog van működni és elmondani a véleményét a liberális elveknek megfelelően.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zana, 2019.04.11 10:44

@Panzerkraftwagen_Drei:
Látom találtál magadnak egy társat aki komolyan vesz. Házasodjatok össze, az összeesküvés elméletek platformján.
Aztán döntsétek el orosz vazallus, vagy kínai legyen az ország, versenyezve a szomszédokkal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Warlock, 2019.04.11 07:05

@Panzerkraftwagen_Drei: És kinek lett igaza töki? Nekem vagy neked? Ld. végeredmény... A "simple" helyett mi lenne ha a "realista" jelzőt használnád, mikor engem méltatsz? Szerinted nekem tetszik ez a cirkusz? Csak tudom, hogy a globalizáció egyirányú folyamat, amit az azt irányító erők tettek egyirányúvá, és hiába vesztettek az erejükből, még messze elég erősek ahhoz, hogy a folyamatot egyirányúvá tegyék... Ennyire k*rva egyszerű... Mint azt nagyon helyesen írtad:

""hát ilyen nincs", sipítják, "innét nem lehet csak úgy lelépni, a Háttérhatalom úgyse engedi!!!""

Úgy van töki... Ld. legújabb fejlemények... Most akkor miről beszélünk? Pardon, nem beszélünk, beszélsz....

Ha Ha Ha Ha Ha Ha
(amúgy semmi vicces nincs ebben, veled teljes mértékben egyetértve siralmasnak nevezném. Az EU jelenlegi formájában valóban Titanic... de ettől még nincs lelépés a süllyedő hajóról).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.04.10 23:25

Az EU bohócai, a süllyedő Titanic szánalmas bohócai még mindig azt hiszik (a dolgojat jól látó, csak kissé simple Warlock úrral együtt), hogy diktálhatnak a brit mentőcsónak utasainak, ha elég hangosan visítanak arról a száz, már kétszáz, már háromszáz méterről, mintha egyéb gondjuk se lenne, a Titanic maradó idiótáinak, akiknek már a bokájukig ér a víz, már térdig, de csak visítanak egyre, "hát ilyen nincs", sipítják, "innét nem lehet csak úgy lelépni, a Háttérhatalom úgyse engedi!!!", skandálják, Warlock úrral együtt, ezek az egyszerű, balga, rászedett emberek, miközben a víz már derékig ér...

Ha ha ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html