Először lett első London a QS Best Student Cities listáján, amelyet különböző szempontok - például a városokban működő egyetemek világranglistán elfoglalt helye és a megélhetési költségek figyelembe vételével -, valamint több mint 50 ezer diák megkérdezésével állítanak össze.

A QS kutatásvezetője, Ben Sowter azt mondta, hogy a brit főváros első helyét annak köszönheti, hogy több vezető egyetemmel büszkélkedhet, mint a világ bármely másik városa, magas életszínvonalat és kiváló munkalehetőségeket nyújt lakóinak, emellett sokszínű diákközösségnek, köztük nagyszámú külföldi tanulónak ad otthont - szemlézi a cikket a portál.

London után Tokió, majd Melbourne következik a sorban. Budapest csak a 49. helyen végzett a 2018-as ranglistán, de a többi között a magyar főváros a legmegfizethetőbb a diákok számára.

A héten egy másik fontos lista is megjelent: a Napi.hu gondozásában megjelent, A 100 leggazdagabb 2018, amely azt összesíti, hogy mely magyar üzletemberek, vállalkozók, politikusok számítanak a legmódosabbnak az országban.

A fotó forrása: Shutterstock.