Csányi nagy szívességet tehet Tarlósnak

Beszállhat az OTP a budapesti 3-as metró felújításába, ha a kormány és a főváros nem tud uniós pénzt szerezni a beruházásra, márpedig könnyen elképzelhető, hogy az EU nem fogja támogatni a rekonstrukciót, mert nem tartalmaz fejlesztést.
Napi.hu, 2016. június 28. kedd, 09:03
Fotó: Napi.hu

A Csányi Sándor vezette OTP vezetésével létrejövő banki konzorcium finanszírozhatja az M3-as metró 137,5 milliárd forintba kerülő felújítását - jelentette a Népszabadság. Ezt a megoldást akkor választanák, ha az EU nem adna pénzt a projektre, márpedig a lap információi szerint kormányzati körökben egyre kevésbé számítanak arra, hogy lesz uniós pénz a felújításra.

Az OTP sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó a Népszabadság értesülését. Tarlós István főpolgármester kommunikációs stábján keresztül azt üzente, hogy neki mindegy, honnan lesz pénz, de a kormánynak állnia kell a költségeket, mert megígérte.

A főváros halovány anyagi helyzete miatt valószínűleg akkor sem tudna hitelt felvenni, ha akarna. Ugyanakkor az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy ha az Orbán-kormány pénzt ad, akkor a kórházak és az iskolák után más budapesti vagyon államosítását kéri cserébe.

Az EU azért vonakodhat a felújítás finanszírozásától, mert az nem tartalmaz fejlesztést: nem lesz hosszabb az M3-as, nem épülnek új állomások és még az akadálymentesítés is csak részleges lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK