Elkapják a politiusok frakkját a szomszédban

A politikusoknak a jövőben szüleik és gyermekeik vagyonáról is nyilatkozniuk kell, továbbá az eddiginél részletesebb betekintést kell adniuk pénzügyi helyzetükbe - Szerbiában.
Barabás Júlia, 2018. július 17. kedd, 06:40
Fotó: Pexels

Egy törvényjavaslata szerint a politikusoknak és köztisztviselőknek a jövőben nemcsak saját vagyonukról kell nyilatkozatot tenniük a szerb korrupcióellenes ügynökségnél, hanem amennyiben a hivatal kéri, be kell jelenteniük gyermekeik, örökbe fogadott gyermekeik, szüleik, illetve örökbe fogadóik vagyonát is - adta hírül a Szabad Magyar Szó.

Az ügynökség gyanú esetén eljárást indíthat anonim bejelentés alapján is. Emellett a vagyonnyilatkozatba a készpénz vagyon mellett kötelező lesz beírni például a bérelt páncélszekrényekre vonatkozó adatokat és nyilatkozni kell az ékszerekről, illetve műkincsekről is.

A fotó forrása: Pixels

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krislaci, 2018.07.17 11:26

Romániai után már Szerbia is (általunk, főleg a Fidesz által lenézett, lebecsült balkáni államok) próbálnak a politikusok és a közvetlen rokonaik alaposabb vagyonosodási kivizsgálását lehetővé tévő jogszabályokkal gátat vetni az egyre növekvő mértékű politikusi korrupciónak. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a minden felmérés, vizsgálat, de a szubjektív benyomások szerint is a világ egyik legkorruptabb politikusaival rendelkező Magyarországon hogyan fogják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant: milyen kiváló erényeink miatt nincs ilyenre nálunk igény? Még talán emberi jogaikat is sértenék az ilyen vizsgálatok, függetlenül attól, hogy a politikusok közszereplők? Na, és mi lenne a nálunk remekül elharapódzott strómanokkal?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html