Észak-Korea: döbbenetes üzenet Putyintól

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető abszolút kompetens és már érett politikus, aki a nukleáris robbanótöltet és a nagy hatótávolságú rakéta létrehozásával megoldotta stratégiai feladatát - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz média vezetőivel csütörtök este tartott találkozóján.
K. Kiss Gergely, 2018. január 11. csütörtök, 20:09
Fotó: AFP

Kim Dzsong Un megoldotta stratégiai feladatát: van nukleáris robbanótöltete, és van globális, 13 ezer kilométer hatótávolságú rakétája, amely gyakorlatilag a földgömb bármely pontját, vagy mindenesetre a valószínű ellenfél területének bármely pontját képes elérni - idézi az MTI.

Putyin úgy vélekedett, hogy Kim érdekelt a helyzet letisztulásában, elsimításában és megnyugtatásában.

Az orosz elnök szerint most a realitásokból kiindulva, óvatosan, tárgyalásos úton kell megoldani a Koreai-félsziget atommentesítésének feladatát.

Úgy vélekedett, hogy ez végeredményben megvalósítható, ha a folyamat összes részvevője, köztük az észak-koreaiak is biztosak lehetnek abban, hogy biztonságuk nukleáris fegyver nélkül is szavatolható.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2018.01.12 16:26

Más is látta a hírekben a képeket az észak-koreai rakétákról? Ezek a fegyverek biztos hogy nem abban a középkori koldusországban készültek. Nem, "Észak-Korea" jelszóval vagy az oroszok, vagy a kínaiak (esetleg mindkettő) próbálgatják atomrakétáikat és fenyegetik nyíltan Amerikát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2018.01.12 16:16

itt targyalas max idohuzasra lesz. az amerikai hadero halomra gyartja a terveket, rajzolgat, terepasztalon tologatja a figuraka, amig be nem megy trumpika es elkeri a legjobbat. aztan, hogy mekkora lesz az aldozatok szama, az legfeljebb egy excel tablaba kerul bele, a republikanus part csont nelkul megszavaz barmit, ami haboruval kapcsolatos, akar latatlanban is. en mar azon csodalkozom, hogy eddig vissza birtak fogni magukat, regebben nem tokoltek ennyit...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html