Észak-Koreát az oroszok sem tudják tárgyalóasztalhoz ültetni

Mégsem fognak hétfőn Oroszországban tárgyalni egymással az észak-koreai és a dél-koreai politikusok Phenjan atomrakéta-programjáról, annak ellenére, hogy ugyan azon az eseményen vesznek részt - jelentette a Reuters.
Szabó Zsuzsanna, 2017. október 15. vasárnap, 16:22
Fotó: AFP

Valentina Matvijenko, az orosz felsőház szóvivője szombaton jelentette be, hogy Szentpéterváron, a parlamenti képviselők kongresszusán külön fog tárgyalni az észak-koreai törvényhozás alelnöke és a dél-koreai parlament elnöke - írja a Reuters.

A TASZSZ hírügynökség szerint az orosz vezetés szerette volna elérni, hogy a lehetőséget kihasználva a két ország közvetlenül tárgyaljon egymással, hogy megpróbálják közelíteni az álláspontjaikat.

A RIA hírügynökség azonban vasárnap Pjotr Tolsztojra, a orosz alsóház helyettes szóvivőjére és egy meg nem nevezett észak-koreai forrásra hivatkozva azt írta, hogy nem lesznek közvetlen tárgyalások. Az észak-koreai delegáció meg nem nevezett forrása szerint a Phenjanra nehezedő amerikai nyomás, valamint az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatok nem teremtik meg az előfeltételét a közvetlen tárgyalásoknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2017.10.15 23:11

Teljesen mindegy, mert É-Korea minden korábbi tárgyaláson elért megállapodást megszegett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html