A brexit csak rövid ideig halasztható el?

A brit kabinet egyik tagja szerint ha bármilyen okból halasztani kell Nagy-Britannia e hónap végén esedékes kilépését az EU-ból (brexit), akkor sem képzelhető el a távozás hosszabb ideig tartó késleltetése.
Domokos László, 2019. március 3. vasárnap, 13:55
Fotó: Getty Images

Hosszabb idejű halasztás már csak azért sem lenne lehetséges, mert az EU sem akarja, hogy Nagy-Britannia részt vegyen a májusra kiírt európai parlamenti (EP-) választásokon. Az uniós vezetők sem szeretnének ugyanis az EP-ben "mogorva brit képviselőket" látni, akiktől aligha lenne várható "építő szellemű hozzájárulás" a parlamenti munkához - mondta Liam Fox külkereskedelmi miniszter - a konzervatív párti brit kormány brexittáborának befolyásos tagja - a BBC-nek.

A miniszter szerint akkor is elképzelhető a brit kilépés "adminisztratív jellegű" elhalasztása, ha a londoni parlament végül elfogadja a brexit feltételrendszerét tartalmazó megállapodást, mert ebben az esetben is szükség lenne a kilépés technikai lebonyolításához szükséges további törvények elfogadására - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lan691, 2019.03.03 17:41

Bizzunk benne, hogy mielöbb lelépnek
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html