Ez lehet Trump veszte

Még két évig gond nélkül növekedhet az Egyesült Államok gazdasága, 2020-ban azonban megváltozhat a szélirány és akár recesszióba is kerülhet a világ legnagyobb gazdasága - véli Mark Zandi, a Moody's Analytics vezető közgazdásza. Ez azért lenne kellemetlen Donald Trumpnak, mert akkor lesz esedékes az újabb amerikai elnökválasztás - írta a Portfolio.hu.
Domokos László, 2018. március 30. péntek, 18:10
Fotó: AFP

A 2020-as év vízválasztó lesz az amerikai gazdaság számára, addigra ugyanis kifutnak a tavaly év végén elfogadott adócsökkentés, illetve az idei költségvetési élénkítés pozitív hatásai, a Fed folyamatos szigorítása pedig a kamatok emelkedésén keresztül egyre nagyobb nyomás alá helyezi majd a gazdasági növekedést. Azt sem lehet kizárni, hogy az USA recesszióba süllyedjen, ez pedig nagyon rosszkor jönne a feltehetően újraválasztására készülő Donald Trumpnak - mondta a szakértő a Bloombergnek.

Nagyon jó politikai döntésekre és némi szerencsére lesz szükség, hogy elkerülhető legyen a recesszió 2020-ban - fogalmazott Mark Zandi.

Márpedig az Egyesült Államok gazdasági visszaesése gyakran együtt jár egy medvepiac kialakulásával, ráadásul az eszközárak historikus viszonylatban nagyon magasan vannak, ami szintén nem jó jel - írta a portál.

Fotó forrása: AFP PHOTO/Brendan Smialowski

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.03.30 20:31

Jaja, ezt harsogják a ballibberek egyfolytában, csak éppen nem akar működni :-)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html