Ez várható pénteken

A KSH október 28-án teszi közzé az ipari termelői árakra vonatkozó szeptemberi adatsorokat. Szintén holnap jelennek meg a külkereskedelmi termékforgalomra vonatkozó augusztusi adatok. Az MNB szintén fontos adatokat közöl a hitelintézetekről, illetve a kamatlábakról. Az Egyesült Államokból negyedéves GDP-adatok érkeznek.
Napi.hu, 2016. október 27. csütörtök, 20:38
Fotó: Reuters

Idén augusztusban az ipari termelői árak átlagosan 2,8 százalékkal, ezen belül a belföldi értékesítési árak 3,3, míg az exportértékesítési árak 2,6 százalékkal mérséklődtek az egy évvel korábbihoz képest. (2,8 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak, Ipari termelői árak, 2016. augusztus)

2016. júliusban a kivitel volumene 3,4, a behozatalé 2 százalékkal csökkent, az aktívum 31 millió euróval nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

A Magyar Nemzeti Bank pénteken közli a hitelintézetek összevont mérlegének alakulásáról számba vevő szeptemberi adatokat. Szintén közzé teszi a szeptemberi háztartási és nem pénzügyi vállalati kamatlábakat.

Délután fél kettőkor az Egyesült Államokban megjelenik az idei harmadik negyedév előzetes GDP adata. A negyedéves összehasonlítás szerint, második negyedévben 1,4 százalékkal nőtt az amerikai gazdaság, az aktuális időszakra már 2,7 százalékos növekedésre számít az elemzői konszenzus.

HOZZÁSZÓLÁSOK