Rossz hírre ébredt Emmanuel Macron

A koronavírus-járvány miatt a francia GDP akár 8 százalékkal csökkenhet az idén.
Domokos László, 2020. április 14. kedd, 11:00
Fotó: Pixabay

Az eddigieknél is borúlátóbb a francia gazdaság idei teljesítményével kapcsolatban Bruno Le Maire gazdasági és pénzügyminiszter. Egy keddi nyilatkozata szerint ugyanis a GDP az eddig várt 6 százaléknál jelentősebben, 8 százalékkal eshet vissza, amit azzal indokolt, hogy a koronavírus miatt a gazdaság leállítása a tervezettnél tovább tart.

A miniszter arra a felvetésre, hogy a kormány változtat-e az idei GDP-arányos államadóssággal kapcsolatos tervén, azt mondta, hogy erre még nem tud választ adni. Egy hete a miniszter azt mondta, hogy az államadósság a GDP 112 százalékára nőhet a múlt év végi 98,1 százalékról.

Eközben Gerald Darmanin francia költségvetési miniszter szintén kedden arról beszélt, hogy míg egy hete a GDP-arányos államháztatái hiányt 7,6 százalékra várták, ma már inkább a 9 százalék tűnik reálisabbnak, ami a második világháború óta a legnagyobb deficit lenne - számolt be az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Aomori, 2020.04.14 11:06

Ha ilyen bizonytalanok, miért nem fordulnak Lengyel Lászlóhoz, vagy Vértes Andráshoz?
Nekik eddig minden borúlátó jóslatuk bejött.
Ja nem! Még egy sem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html