Wales után Írország is szigorú korlátozásokat vezetett be a koronavírus-járvány terjedése miatt. Micheál Martin ír kormányfő bejelentette, hogy hat héten át, december elsejéig lesz érvényben az 5-ös szintű szabályozás.

Csütörtöktől mindenkit arra kérnek, hogy aki tud, otthonról dolgozzon, csak az egészségügyi és szociális ágazatok dolgozói menjenek be a munkahelyükre. A munkavégzésen kívül csak kocogni vagy sétálni mehet el maximum 5 kilométerre az otthonától mindenki - olvasható a portálon.

A lakosság nem fogadhat látogatókat az otthonában, még a kertjében sem, kivéve a szélesebb értelemben vett háztartásokat. Az emberek a barátaikkal, ismerőseikkel kültéren, például egy parkban találkozhatnak, egy háztartás tagjai maximum egy másik háztartás tagjaival jöhetnek össze így. Nagyobb létszámú eseményt nem lehet tartani, kivéve a maximum 25 fős esküvőket és a maximum 10 fős temetéseket. Minden kül- és beltéri rendezvényt betiltottak, nem lehet konferenciákat, koncerteket, színházi előadásokat tartani. A múzeumok, galériák és kulturális látványosságok mind bezárnak. A parkok és a játszóterek nyitva maradnak. Az iskolákat sem zárják be.

A bárok, éttermek csak elvitelre szolgáltathatnak, a diszkók és a kaszinók bezárnak, a szállodák csak nem-turisztikai céllal érkező vendégeket fogadhatnak.

Az élelmiszer-, műszakicikk- és vegyesboltok, gyógyszertárak mellett a benzinkutak, drogériák, állateledelboltok, mosodák, posták és bankok tarthatnak nyitva. Miséket csak online tartanak.