Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Európa egy részén rendkívüli körülmények uralkodtak a hét második felében a viharos erejű szél, az erős zivatar és a jégeső miatt - derült ki a vajdasági Magyar Szó összefoglalójából. A lengyelországi Wo³ominban az alpolgármester meghalt miután rázuhant egy ág. Ebben körzetben tíz másik személy megsérült, több mint 300 épületben kár keletkezett, a tűzoltókat pedig 4300 alkalommal riasztották. Lengyelországban 74 ezer háztartás áram nélkül maradt.

Az osztrák Stájerország déli régiójában folyók öntöttek ki, kidőlt fák és leszakadt ágak zuhantak az utakra, illetve házakra, autókra. Négyen sérültek meg. Isztrián 82 kilométer/órás sebességű szél süvített végig, Rovinjban 20 perc alatt 50 milliméter eső esett.

Szerbiában Prijepoljeban okozta a legnagyobb kárt az ítéletidő. A nyugat-szerbiai városban rekordmennyiségű eső zúdult alá, ami meghaladta a csatornarendszerek kapacitását, így termőföldek, utak, utcák és házak kerültek víz alá. Tetemes kár keletkezett a gyümölcsösökben. Az özönvíz Belgrádba is megérkezett. A forgatókönyv ugyanaz volt: rövid idő alatt hatalmas mennyiségű eső esett, amit a csatornahálózat nem tudott elnyelni, így több utcán és úton is magasan állt a víz.

A fotó forrása: Shutterstock