A mobilok buktatják le a kínai borulást

Csökkent a mobiltelefonok kiszállítása tavaly Kínában, ezzel felfedve, hogy a gazdasági növekedés lassulása kedvezőtlen hatást gyakorol a szektorra - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2020. január 12. vasárnap, 12:25
Fotó: Getty Images

A kínai ipari és információtechnológiai minisztérium tudományos központja, az informatikai és kommunikációs kutatóintézet (CAICT) hétvégén közölt adatai szerint tavaly 389 millió készüléket szállítottak ki, ami 6,2 százalékos visszaesés a megelőző évhez képest.

Decemberben, éves összevetésben jóval nagyobb, 14,7 százalékos esést regisztráltak, a kiszállított készülékek száma 30,44 millióra csökkent. 2019-ben a kiszállított mobiltelefonok döntő része 359 millió készülék, 4G-s, 13,77 millió pedig 5G-s volt.

A CAICT kimutatása szerint a tavaly Kínában kiszállított mobilkészülékek 90,7 százaléka kínai márkájú volt.

A most közölt adatokból látszik, hogy a kínai gazdasági visszaesés egyre több területen jelentkezik. Ezzel együtt a december eleji beszerzési menedzserindex (bmi) adatok alapján a kínai gazdaság idén javíthat 2019-es teljesítményéhez képest.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kicsimari, 2020.01.12 12:47

Mit is akartál mondani? Mi buktat, mi borul?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html