Lassult a beruházások és az ipari termelés növekedési üteme Kínában

Lassult az ipari termelés és az állótőke-beruházások növekedési üteme márciusban Kínában, a kiskereskedelmi forgalom viszont erőteljesen bővült - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2018. április 17. kedd, 08:37
Fotó: Napi.hu

A kínai statisztikai hivatal kedden közölt adatai szerint a kiskereskedelmi forgalom éves összevetésben 10,1 százalékkal növekedett márciusban az első két havi 9,7 százalék után, míg elemzők 9,9 százalékos bővülésre számítottak.

Az ipari termelés azonban éves összevetésben csak 6,0 százalékkal nőtt márciusban. Elemzők 6,2 százalékos emelkedést vártak a január-februári 7,2 százalékos bővülés után.

Az állótőke-beruházások éves összevetésben 7,5 százalékkal nőttek az év első három hónapjában. Elemzők 7,6 százalékos emelkedést vártak az első kéthavi 7,9 százalékos növekedés után.

Az állótőke-beruházások 60 százalékát kitevő magánberuházások növekedési üteme a január-februárban mért 8,1 százalékról 8,9 százalékra gyorsult március végére.

Az idei első negyedévben éves összevetésben 6,8 százalékkal nőtt Kína hazai összterméke (GDP), csakúgy mint az előző negyedévben. A kínai gazdaság tavaly a vártnál erősebb ütemben, 6,9 százalékkal bővült. A kínai vezetők az idei évre 6,5 százalékos növekedést tűztek ki célul - írta az MTI.

Embargót vetettek ki egy kínai mobilóriásra Amerikában - ezt a hírt olvasta már?

A kép forrása: Stocksnap.

HOZZÁSZÓLÁSOK