Váratlan bejelentést tett Merkel

Törli magát a Facebookról Angela Merkel német kancellár. "Ismeretes Önök előtt, hogy már nem vagyok a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, s ezért bezárom Facebook-fiókomat" - idézi Merkel pénteki videóüzenetét az MTI híre alapján a hvg.hu.
Szepesi Anita, 2019. február 1. péntek, 21:42
Fotó: AFP

A kancellár beszélt arról is, hogy tevékenységét továbbra is nyomon lehet majd követni a német kormány Facebook-oldalán, vagy az Instagram üzenetküldő szolgáltatáson.

Több mint 2,5 millió felhasználó lájkolta eddig a német kancellár oldalát, amely a 64 éves kereszténydemokrata politikusnő munkássága mellett személyes információkat is tartalmaz, így például az, hogy Richard Wagner német zeneszerző és a brit Beatles együttes kedvencei közé tartoznak. A mikroblogon osztotta meg azt az információt is, régóta arról álmodik, hogy egyszer a transzszibériai vasúttal Moszkvából Vlagyivosztokba utazzon - olvasható a portál cikkében.

Merkel népszerűségét mutatja, hogy 2,5 millió követőjével megelőzte európai szövetségesét, Emmanuel Macron francia elnököt, akinek Facebook-oldalát 2,3 millióan követik, s jócskán túlszárnyalja Theresa May brit miniszterelnök 503 ezer követőjét a közösségi oldalon.

Angela Merkel október végén jelentette be, hogy befejezi pártvezetői tevékenységét, a kormányfői tisztséget pedig legfeljebb a hivatali ciklus végéig, 2021 őszéig tartja meg és utána visszavonul a politikából.

Búcsúvideójának feltöltését követő percekben különböző nyelveken, válaszbejegyzések százai özönlötték el mikroblogját. Az üzenetek jelentős része a kancellár 2015-ben hozott döntésével foglalkozott, amellyel megnyitotta Németország határait a szíriai menekültek százezrei előtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba7272, 2019.02.02 08:06

A kancellárságot kellene már lemondania a Nyanyónak, nem csak a szerencsétlen Face fiókját. Ő az a kancellár, akire úgy fog emlékezni a történelem, mint Németország második tönkre tevője. Az első a bajszos volt.
Csak az a baj, hogy rántja magával Európa többi népeit is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.02.02 07:50

Kár fényezni a sötét némbert. Arról nem szól itt a fáma, hogy hányan küldték el a búsba, mert szétverte, szétzilálta, káoszba döntötte Németországot és vele együtt Európát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html