A július-augusztusi időszakot felölelő szubjektív helyzetértékelés a gazdasági növekedés jellemzésére a megszokott "visszafogott-mérsékelt" (modest-to-moderate) szóhasználatot alkalmazta.

Az árak szerény ütemben növekedtek az ország egész területén - áll a szerdán kiadott dokumentumban.

A Fed értékelésében ismét említést tett a munkaerő-piaci kínálat szűküléséről: a Fed 12 régiója közül számos területen problémát okozott az állások betöltése minden szinten, azonban ez nem járt a fizetések széleskörű emelkedésével. A régiók többségében korlátozott volt a bérnyomás, a fizetések "visszafogott-mérsékelt" ütemben nőttek - ismételte meg a szerdán kiadott helyzetjelentés az előző hónapok szóhasználatát alkalmazva.

A szakértők arra számítanak, hogy az irányadó kamatlábat nem módosítja a Fed szeptember 20-án záródó kamatdöntő ülésén, azonban azt várják, hogy a Fed döntéshozói lépést tehetnek a kötvényállomány-leépítéssel kapcsolatban. (Istencsapása vár Amerikára)

Az Egyesült Államok jegybankja, a szövetségi tartalékbank rendszer (Fed) tizenkét regionális intézményének szubjektív gazdasági helyzetértékelése alapján álltja össze évente nyolc alkalommal gazdasági helyzetértékelését, ami általában a monetáris politikai döntéshozó testület, a nyíltpiaci bizottság (FOMC) soron következő ülésének is munkaanyaga.

A FOMC legközelebb szeptember 19-20-án tart kamatdöntő ülést.