Nem gondolná, mivel lehet rettentően bosszantani az autósokat

A forgalmi engedély lejártakor le kell cserélniük ékezetes betűket tartalmazó rendszámtábláikat a szerb autótulajdonosoknak. A csere költsége nem magas, de azért bosszantó.
Barabás Júlia, 2018. január 12. péntek, 06:21
Fotó: AFP

A korábbi sajtóhírekkel ellentétben a gépjármű-tulajdonosok mégsem tarthatják meg az ékezetes betűt tartalmazó rendszámtáblákat a forgalmi engedély lejártáig Szerbiában - adta hírül a Szabad Magyar Szó. Amennyiben ugyanis a forgalmi engedély egy éven belül lejár, a bejegyzéskor cserélni kell a táblákat és a forgalmit is.

Abban az esetben, ha a forgalmi engedély érvényességi ideje meghaladja az új bejegyzés időtartamát, egyelőre nem kell a táblát lecserélni. A rendszámtábla és a forgalmi engedély cseréje egyébként összesen három és fél ezer dinárba (9100 forint) kerül: az új táblák ára 2190, a forgalmi engedélyé pedig 1314 dinár.

A gépjárművek bejegyzésére vonatkozó szabályzat a tavalyi év közepétől írja elő, hogy a rendszámtáblákon nem lehet szerb ékezetes betű, továbbá Y és W sem. A szabályzat szerint a rendszámtáblán 0 és 9 közötti arab számok, illetve két helyen betűk szerepelnek.

A nyitókép forrása: AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK