Oltás: robbanást vár Boris Johnson a jövő héttől kezdve

A jövő héttől naponta több százezren kaphatják meg a koronavírus elleni oltást az Egyesült Királyságban - mondta csütörtökön Boris Johnson brit miniszterelnök.
K. Kiss Gergely, 2021. január 7. csütörtök, 22:17
Fotó: Getty Images

Johnson a Downing Streeten tartott sajtóértekezletén elmondta: e hét végére ezernél több körzeti orvosi rendelőben, 223 kórházban, hét hatalmas oltóközpontban és kétszáz gyógyszertárban lesz lehetőség a vakcinák beadására - írja az MTI.

A brit kormány folyamatosan egyre több gyógyszertárat kíván bevonni az oltási kampányba az egészségügyi ellátó szolgálat intézményeinek tehermentesítésére.

Johnson a csütörtöki sajtóértekezleten elmondta: ezeknek az oltási központoknak a kialakítása lehetővé teszi, hogy január 15-től naponta több százezren megkaphassák a vakcinát.

Hozzátette: a kormány célja az, hogy az Egyesült Királyságban mindenki tíz mérföldes (16 kilométeres) körzeten belül hozzájuthasson az oltáshoz.

Cikkünk frissül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tretyakov, 2021.01.08 15:41

A címet olvasva azt gondoltam, hol: a Westminsterben, a Buckinghamben?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html