Megmenekült Donald Trump? - Itt a jelentés

A Robert Mueller vezette vizsgálóbizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy Donald Trump amerikai elnök választási kampánytörzse vagy munkatársai "egyeztettek vagy összejátszottak" az oroszokkal - közölte a szövetségi törvényhozáshoz írt levelében William Barr igazságügyi miniszter vasárnap.
Domokos László, 2019. március 25. hétfő, 07:16
Fotó: AFP

A tárcavezető tájékoztató levelében tudatta a törvényhozókkal azt is: a különbizottság "nem talált elégséges bizonyítékot" arra, hogy Donald Trump amerikai elnök akadályozta volna az igazságszolgáltatást. A bizottság a 2016-os elnökválasztási folyamatra utalva egyúttal arra a következtetésre jutott, hogy "a bizonyítékok alapján Donald Trump nem vett részt a választásba történő orosz beavatkozással kapcsolatos bűncselekményekben".

A Donald Trump 2016-os választási kampányának munkatársai és Oroszország közötti esetleges összejátszást vizsgáló különleges bizottság vezetője, Robert Mueller péntek délután adta át jelentését William Barr igazságügyi miniszternek, aki washingtoni idő szerint vasárnap délután küldött a jelentés tartalmáról tájékoztató levelet a törvényhozóknak. A tárcavezető nem a teljes jelentést küldte meg a törvényhozóknak, hanem csupán tájékoztatást adott annak legfőbb megállapításairól. A jelentésre adott első reakciójában Donald Trump a floridai Mar-a-Lagóban újságíróknak nyilatkozva leszögezte: nem volt összejátszás Oroszországgal, nem történt meg az igazságszolgáltatás akadályozása, a felmentés totális. Az elnök hozzátette: szégyen, hogy az országnak keresztül kellett mennie ezen a vizsgálaton - írta az MTI.

Rövid nyilatkozata után az elnök Twitter-bejegyzésben is megerősítette: "nem volt összejátszás, Nem volt akadályozás, teljes és totális a felmentés." Trump nyilatkozata előtt Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője szintén nyilatkozatban erősítette meg, hogy a Mueller-jelentés "az Egyesült Államok elnökének teljes és átfogó felmentése". Közleményt tett közzé Trump személyes jogászainak csapata is.

A Jay Sekulow és Rudolph Giuliani vezette jogi tanácsadók álláspontja szerint a jelentés az elnök "teljes körű védelmét" jelenti. Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője közleményben fejezte ki elismerését az igazságügyi miniszternek az elkötelezettségéért, és hangsúlyozta, hogy várja a jelentés további részleteit. McConnell kifejtette azt is, hogy őt aggodalommal töltik el Oroszország folyamatos kísérletei a beavatkozásra az amerikai demokratikus folyamatokba.

Nancy Pelosi házelnök és Chuck Schumer, a demokraták szenátusi frakciójának vezetője közös közleményében annak a véleményének adott hangot, hogy William Barr tájékoztatója "legalább annyi kérdést vet fel, mint amennyi választ megad". A két politikus úgy vélte, hogy Barr "nem semleges megfigyelő". Egyúttal bejelentették: a kongresszus kéri a jelentés egészét és a hozzá tartozó dokumentációt is.

Jerry Nadler, a képviselőház igazságügyi bizottságának demokrata párti elnöke úgy vélte, a jelentésben "ellentmondások" vannak, és bejelentette, hogy "a közeljövőben" kongresszusi meghallgatásra beidézik William Barr minisztert.

Ez jó nap a jogrend számára. Nagyszerű nap Trump elnök és munkatársai számára. Nincs összejátszás és nincs akadályozása az igazságszolgáltatásnak. Ez a jelentés eloszlatta a Trump elnök feje fölötti felhőket. Rossz nap azoknak, akik azt remélték, hogy a Mueller-vizsgálat megbuktatja Trump elnököt - fogalmazott közleményében Lindsey Graham dél-karolinai republikánus szenátor.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2019.03.25 08:50

Trump az amerikai prosztó választó elnöke. Főbunkó.
De van benne jó is, O1G-t lenézi, ruszkibérencnek tartja!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

neduddgi2, 2019.03.25 07:52

LOOOOL. Most mi lesz a sok hiszékeny , ostoba baloldali idiótával? 2 évig tüzelte őket a hazug szar balos sajtó a témában, miközben minden nem félkegyelmű tudta hogy nem Trump állt össze az oroszokkal , hanem a Clintonok.
Lásd Uranium One , vagy Bill félmillió dolláros igen rövid beszéde Moszkvában.
Remélem a következő Seth Rich sztorija lesz , akit megölettek a demokraták, mert ő lopta ki egy pendrive-on a demokrata levelezést , amit aztán az oroszokra fogtak.
Öröm nézni ahogy ez a gennyes tályog amit balos sajtónak hívunk ,felfakad , a sok buta gyökér meg tátog hogy mi a fasz történik körülötte , háthiszen őt esetleg becsapták?
Az remélem megvan, hogy a BBC producere bevallotta hogy a doumai gáztámadás megrendezett volt?
https://www.zerohedge.com/news/2019-02-14/bbc-shocks-douma-gas-attack-scene-staged-producer-says-after-6-month-syria
Tudom , kit érdekel már Szíria , most Venezuela jön.
OSTOBÁK vagytok, kedves balos polgártársak. Bár a hasznos idióta sem rossz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html