Szankció: válaszcsapást intéztek az oroszok Ukrajnával szemben

Oroszország megtiltotta számos élelmiszertípus importját Ukrajnából. A tilalom, amely több mint ötven termékre vonatkozik, válasz arra a korlátozásra, amelyet Ukrajna vezetett be a közelmúltban több mint harminc orosz termékre - írja az agrárszektor.hu.
K. Kiss Gergely, 2019. január 5. szombat, 13:29
Fotó: Pixabay

A 2018 végén bevezetett tilalom többek között a búzára, a napraforgóolajra, az édességekre, a csokoládéra, a zöldségekre, a gyümölcsökre, az etil-alkoholra, a gyümölcslevekre, a kaviárra, a halra, a halkonzervekre, a kenyérre, egyes pékárukra, a mezőgazdasági termékek feldolgozására szolgáló berendezésekre, a motorokra és a generátorokra, a traktorokra, a sebességváltókra és egyéb árukra vonatkozik.

"Ez egy szemet szemért intézkedés Ukrajna szankcionálási korlátozásai ellen" - idézi a portál Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnököt. A közelmúltban ugyanis Ukrajna több mint harminc orosz termék importjára vezetett be korlátozást, ezt a szankciót pedig 2018 december 18-án meg is hosszabbította. A korlátozás többek között a kenyérre, egyes pékárukra, a csokoládés édességekre, a húsra, a halra, a kávéra, a fekete teára és a bébi ételekre vonatkozik.

HOZZÁSZÓLÁSOK