George Osborne marad a pénzügyminiszter, és megtartja posztját a külügyi, a belügyi és a védelmi tárca eddigi vezetője is. George Osborne lesz a miniszterelnök-helyettes is. David Cameron többségi egypárti, konzervatív kabinet megalakításának szándékát jelentette be, miután formális kormányalakítási megbízást kapott II. Erzsébet királynőtől.

A politikus hangsúlyozta: a többségi kormány vezetőjeként nem lesz akadálya annak, hogy kiírja a népszavazást Nagy-Britannia uniós tagságáról. Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és monetáris kérdésekért felelős biztosa úgy vélte: Nagy-Britanniának az Európai Unióban a helye, nagy ára lenne a kilépésnek. Az Európai Bizottság szóvivője pedig azt hangsúlyozta: Brüsszel egy esetleges alapszerződés-módosításnál tisztességes megállapodásra törekszik Londonnal.

A David Cameron vezetette Konzervatív Párt minden előrejelzésnél sokkal jobb eredményt elérve megszerezte az abszolút többséget a brit parlament alsóházában az előző napi választásokon.