Koronavírusos lett a szerb védelmi miniszter - nem ő az első

Újabb szerb kormányzati tisztviselőnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést: ezúttal Alekszandr Vulin szerb védelmi miniszter tesztje lett pozitív - adta hírül a nova.rs hírportál.
Szabó Zsuzsanna, 2020. június 27. szombat, 13:55
Fotó: Getty Images - Fotó: Alexei YereshkoTASS via Getty Images

Vulint azután tesztelték, miután a védelmi minisztérium egyik államtitkárát kórházba kellett szállítani azért, mert pozitív lett a Covid-19 tesztje - jelentette be a szaktárca a nova.rs szerint.

A szerb hírportál a minisztérium közleményére hivatkozva azt írja, hogy a Vulin továbbra is ellátja munkáját az önkéntes karanténra vonatkozó minden előírás betartása mellett. A minisztérium szerint Vulin jól van, nincsenek tünetei.

A tárca közeleménye szerint Vulin védelmi miniszter ismételten felszólította az állampolgárokat, hogy tartsák be az ország válságkezelő stábja és a kormány által bevezetett intézkedéseket a Covid-19 terjedésének megakadályozása, visszafojtása és megszüntetése érdekében.

A nova.rs megjegyzi, hogy Vulin már a második kormányzati tisztviselő Szerbiában, akinél visszaigazolták a Covid-19 fertőzést. Korábban Marko Duric, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatójának tesztje lett pozitív.

Emellett koronavírus-fertőzést mutattak i még a szerb kereskedelmi kamara elnökénél, Marko Cadeznél, Maja Gojkovicot, a szerb parlament elnökét pedig jelenleg tüdőgyulladással kezelik kórházban, az ő teszteredménye még várat magára.

Az emberek lelkiismeretére bíznák

Szerbiában az utóbbi 24 órában 13 372-ről 13 565-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Pénteken egy újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 265-re emelkedett.

Az MTI azt írta, hogy Szerbia vezető járványügyi szakértője, Predrag Kon büntetést szeretett volna bevezetni azok számára, akik nem tartják be a szükséges elővigyázatossági intézkedéseket, de a kormány válságstábja ezt elutasította, és továbbra is az emberek lelkiismeretére akarja bízni, hogy betartják-e a koronavírus-járvány megfékezésére hozott előírásokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

totyika, 2020.06.27 18:07

Nagy kamu, mert vagy igen vagy nemis.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html