Tesco után szabadon? Az Auchannál is gondok lehetnek

Egyre élesebb a bérvita az Auchannál is, miután a Tesco dolgozói sztrájkkal adtak nyomatékot követelésüknek. A fizetések mellett a létszám növelése is napirenden van.
Komócsin Sándor, 2017. október 4. szerda, 08:45
Fotó: Napi.hu

Elképzelhető, hogy a Tesco után az Auchannál is sztrájkolni fognak a dolgozók, ha az áruházlánc vezetősége nem teljesíti követeléseiket - írja a Világgazdaság. A szakszervezetek becslése szerint 10-15 százalékos létszámhiány van a Magyarországon 7000 embert foglalkoztató cégnél.

A gazdasági napilap úgy tudja, hogy 20-30 ezer forintos eltérés van az érdekvédők bérkövetelése és a menedzsment ajánlata között. A gond itt is az, mint sok más helyen: bár idén a bérminimum bruttó 129 ezer forintról 161 ezerre nőtt, a vállalat dolgozónak nem 25, hanem csak 10-12 százalékkal emelkedett a keresetük, mert a többletet a korábbi pótlékok, kiegészítések nélkül kapták meg.

(A nyitókép forrása: Kummer János, Napi Gazdaság)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2017.10.04 16:52

@Bahnsteig_Eins:
nagyobb poen, hogy a multkor olvastam, hogy az epitkezeseken a securityseknek mar nem az a feladata, hogy az ott dolgozok ne lopjak haza a betont meg a szerszamokat, hanem ok tartjak tavol a szomszed epitesi vallalkozo altal felberelt "fejvadaszokat", mert komplett brigadokat "lopnak" el egy kis pluszpenzert. kivancsi leszek, hogy ezek a modszerek mikor szivarognak be a kereskedelembe is. :)

pl tok jol nezne ki, ha egy lidl penztarost keresunk 300K-ert az xy utcai uzletunkbe feliratu poloban valaki bemenne a szomszedos cba-ba fogpiszkalot vasarolni, es kerdezgetne az eladoktol eztazt. lenne aztan ott hajciho abban biztos vagyok... :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.10.04 13:14

@krislaci: "emiatt kisebb, CBÁ-s bérek, munkakörülmények"

Már most se találnak munkaerőt a CBÁ-kba se, ahogy a Tescókba stb. se, csak akkor nem tudod ezt ha nem jársz közértbe, ostoba.

Gyertek haza rabszolgák, könyörgünk!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krislaci, 2017.10.04 11:58

Írtam: a kormány által heccelt szakszervezetek előbb vagy utóbb, de ki akarják utálni a multi kereskedőcégeket. A kormányközeli magyar tulajdonos aztán nyílván nem fog akkora tétellel megjelenni a világpiacon, tehát rosszabb lesz az alku pozíciója, mint a multinak. Eredmény: magasabb beszerzési árak, rosszabb fuvarozási, biztosítási, stb feltételek.
Végső soron alacsonyabb nyereségesség, emiatt kisebb, CBÁ-s bérek, munkakörülmények.
Persze, az új, magyar tulajdonosok (állami tulajdonú banki hitelekkel), és a készséges szakszervezeti vezetők, provokátorok - a többi dolgozó rovására - nagyon is jól fognak kijönni ezekből a tisztességtelen ügyletekből.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html