Újabb mérföldkőhöz érkezett az EU

Az Európai Bizottság üdvözölte az Európai Tanács azon döntését, melyben jóváhagyta a szociális jogok európai pillérét és általános megközelítést fogadott el a munkavállalók kiküldetéséről szóló irányelv reformjáról.
Szabó Zsuzsanna, 2017. október 24. kedd, 18:32
Fotó: AFP

A Foglalkoztatási, Szociálpolitikai, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Tanács október 23-i luxembourgi ülésén az EU-tagországok foglalkoztatási és szociális miniszterei egyhangú támogatásukat fejezték ki a szociális jogok európai pillérével kapcsolatban - közölte az Európai Bizottság, amely üdvözölte a döntést.

A szociális jogok európai pillérét az Európai Parlament, az Európai Tanács és az Európai Bizottság november 17-én, Göteborgban, a tisztességes munkafeltételekről és a növekedésről szóló szociális csúcstalálkozón fogja hivatalosan bejelenteni - olvasható a közleményben.

Ezen túlmenően a Tanács általános megközelítést fogadott el a munkavállalók kiküldetéséről szóló szabályok felülvizsgálatára vonatkozó bizottsági javaslatról is.

Marianne Thyssen foglalkoztatásért, szociális ügyekért felelős biztos a tanácsi döntést fontos mérföldkőnek nevezte "a szociális Európa felé vezető úton." A biztos szerint a szociális jogok európai pillérére vonatkozó egyhangú támogatás jól szemlélteti a tagállamok elkötelezettségét arra, hogy EU-szerte jobb munkafeltételekről és életkörülményekről gondoskodjanak.

A munkavállalók kiküldetéséről szóló megállapodással kapcsolatban pedig újra hangsúlyozta a bizottság azon álláspontját, hogy az azonos helyen végzett, azonos munkáért egyenlő bér jár. A testület értelmezésében a munkavállalók kiküldetéséről szóló politikai megállapodással a tagállamok kiálltak az előbb említett alapelv mellett.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2017.10.25 09:21

"A munkavállalók kiküldetéséről szóló megállapodással kapcsolatban pedig újra hangsúlyozta a bizottság azon álláspontját, hogy az azonos helyen végzett, azonos munkáért egyenlő bér jár. "
Hogyan is van ez, éppen a minap adta elő a maffiakormány hogy sikerült kiharcolni, hogy a magyar sofőrök ugyanazon a német autópályán a magyar vállalkozó sofőjjeként ötöde bérért üljön a volán mögött, mint a német.
Kormányunk a fekete Audis trógerek oldalán áll a sofőr meg örüljön, hogy él és éhbérért vezethet. Mert az ottani autópályák melletti büfékre már nem telik a magyar zsiványok adta bérből. Viszont megvédik a migránsoktól a magyar sofőr családját.
Emberek lehet örülni milyen mocskos a Nyugat.
Megvezetett az aki a Fideszre szavaz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.10.24 23:45

Az Audinak is szóltak erről? Hát a Tescónak?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html