Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarországra jön idén is Vlagyimir Putyin - értesült egymástól több, független forrásból a Népszava. A magyar és az orosz elnök az elmúlt években mindig találkozott legalább egyszer, így ebből a szempontból nem meglepetés a vizit, egy kormányzati forrásuk egyenesen "logikusnak" nevezte a látogatást.

Ami az út körülményeit kicsit érdekesebbé teszi, hogy egyelőre sem a látogatás időpontja, sem a napirendje nem biztos még: volt aki azt mondta, erre akár már februárban sor kerülhet, de mindenképpen még az év első felében, más forrásból viszont úgy értesült a lap, hogy a szeptemberi időpont sincs kizárva. "Jelen pillanatban úgy tűnik, az orosz félen múlik, mikor jön" - mondta egy informátor.

Ugyanez a helyzet a látogatás napirendjével: jelenleg egyszerűen nincs olyan fajsúlyos ügy, ami egy csúcstalálkozót indokolna és úgy tudjuk, emiatt a magyar fél kissé gondban is van.

Kivétel persze a paksi bővítés, ennek kapcsán akár  Aszódi Attila menesztése is összefüggésben állhat egy Putyin-vizittel, hiszen így legalább a beruházás késlekedése miatt elégedetlenkedő oroszoknak Orbán Viktor fel tudná mutatni a menesztett államtitkárt, mint "fő felelőst" - értékel a lap.