Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Peszkov szerint Moszkva csak a bevezetésük után kíván majd reagálni az Oroszország és Németország között megépíteni tervezett csővezeték miatti új amerikai gazdasági büntetőintézkedésekre, és lépéseit kizárólag az orosz nemzeti érdek fogja vezérelni. Orosz megítélés szerint a készülő szankciók a nemzetközi jog szempontjából törvénytelenek, és kárt okoznak a nemzetközi kereskedelemnek - írta az MTI.

A The Wall Street Journal értesülése szerint Washington szankciócsomagot készít elő az Északi Áramlat 2 ellen, amelyet heteken belül életbe is léptet.

Peszkov megfogalmazása szerint Oroszország ki szeretné vezetni a mély válságból az orosz-amerikai kapcsolatokat, de "nem borul majd gyászba, ha nem talál kölcsönösségre Washington részéről".

A Kreml szóvivője elmondta: szombati találkozójuk alkalmából Vlagyimir Putyin orosz elnök biztosította Angela Merkel német kancellárt arról, hogy folytatni kívánja a rendszeres párbeszédet a német üzleti élet képviselőivel. Peszkov arról számolt be, hogy a két vezető megelégedéssel nyugtázta a kétoldalú kereskedelmi forgalom növekedését.