Moszkva mégis hisz a szabad kereskedelemben?

Sértik a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) normáit azok a szankciók, amelyeket az Egyesült Államok tervez bevezetni az Északi Áramlat 2 földgázvezeték ellen, így azok semmilyen módon nem indokolhatók - hangoztatta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn Moszkvában.
Domokos László, 2018. augusztus 20. hétfő, 17:30
Fotó: Napi.hu

Peszkov szerint Moszkva csak a bevezetésük után kíván majd reagálni az Oroszország és Németország között megépíteni tervezett csővezeték miatti új amerikai gazdasági büntetőintézkedésekre, és lépéseit kizárólag az orosz nemzeti érdek fogja vezérelni. Orosz megítélés szerint a készülő szankciók a nemzetközi jog szempontjából törvénytelenek, és kárt okoznak a nemzetközi kereskedelemnek - írta az MTI.

A The Wall Street Journal értesülése szerint Washington szankciócsomagot készít elő az Északi Áramlat 2 ellen, amelyet heteken belül életbe is léptet.

Peszkov megfogalmazása szerint Oroszország ki szeretné vezetni a mély válságból az orosz-amerikai kapcsolatokat, de "nem borul majd gyászba, ha nem talál kölcsönösségre Washington részéről".

A Kreml szóvivője elmondta: szombati találkozójuk alkalmából Vlagyimir Putyin orosz elnök biztosította Angela Merkel német kancellárt arról, hogy folytatni kívánja a rendszeres párbeszédet a német üzleti élet képviselőivel. Peszkov arról számolt be, hogy a két vezető megelégedéssel nyugtázta a kétoldalú kereskedelmi forgalom növekedését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Czirok_a_gasztroblogger, 2018.08.20 23:08

@laci_52: tudja, a valóság kicsit bonyolultabb, mint ahogy azt Ön gondolja, Tata...

Ha ha ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2018.08.20 22:40

Az Északi Áramlat 2 jó ötlet, csak két dolgot nem értek: egyrészt EU-szankciók vannak érvényben az oroszok ellen és ezt mégis meg lehet építeni? Hogy is van ez?

Másrészt minden déli irányú próbálkozást megfúr az EU. Mi ez, ha nem kettős mérce? Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek!

Világos a helyzet: a két északi gázvezetékkel a németek európai gázszállítási monopóliumot hoznak létre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html