Expressz házhoz szállítással támad az Aldi

Az Aldi a Deliveroo futárcéggel állt össze Nagy-Britanniában annak érdekében, hogy különlegesen gyors házhoz szállítási szolgáltatást indítson. A német diszkontlánc eddig csak egységcsomagot szállított az otthonukba zárt embereknek.
Komócsin Sándor, 2020. május 19. kedd, 10:21
Fotó: Getty Images

Az Aldi diszkontlánc és a Deliveroo futárcég élelmiszerek házhoz szállítására társult Nagy-Britanniában, felismerve, hogy a koronavírus-járvány miatt felpörgött szolgáltatás vélhetően továbbra is népszerű marad - adta hírül a Guardian. A német vállalat az Anglila kellős közepén Nothinghamben a Daleside Roadon lévő áruházából indította útjára az új szolgáltatást, és azt tervezi, hogy a júniusban az ország középső részén kelet felé terjeszkedik.

A Deliveroo-val azt követően álltak össze, hogy áprilisban 25 fontos (közel 10 ezer forint) egységcsomag szállítását kezdeményezték a sérülékeny, idősebb otthon maradt vásárlóknak. Ez 22 alapvető élelmiszert tartalmazott, köztük rizst, tésztát, teát, toalettpapírt, amelyeket az Aldi raktáraiból indítottak útnak. Ezen túl a cég nem foglalkozott élelmiszerek házhoz szállításával, csak bort és nem élelmiszer termékeket lehetett rendelni a weboldalán.

Az áruházlánc az indulásnál 150 alapvető terméket kínál a vevőknek (kenyér, tej, friss áruk), amelyeket a Deliveroo mobiltelefonos alkalmazásának segítségével lehet megrendelni. Az áru szélsebes tempóban, 30 percen belül megérkezik a vevőhöz - ígérik a cégek. Legalább 15 fontért (hatezer forint) kell vásárolni, a szállítás öt fontba (2400 forint) kerül.

A szigetországban a vásárlók a járvány előtt élelmiszer-beszerzéseiknek csupán hét százalékát bonyolították le házhoz szállítással, ami 10 százalékra nőtt - derült ki a Kantar piaci elemző cég felméréséből. A Tesco, a legnagyobb brit áruházlánc fuvarjainak száma kétszeresére, 1,2 millióra nőtt, a Sainsburynál 75 százalékos bővülést jegyeztek fel, ami 600 ezer fuvart jelent.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gondolkoggyunk, 2020.05.19 12:53

Azt árulja már el valaki, hogy Magyarországon mikor lesz már valamilyen házhoz szállítás.
Házhoz szállítási lehetőség híján (mert az csak Budapesten van) szinte mindenki kénytelen a botokban a fertőző és megfertőzhető tömegben tolongani (ráadásul csökkentett nyitvatartási időben, hogy még sűrűbb legyen a tömeg), miközben hemzseg az utcán az olcsó munkaerő, rengeteg szabadidővel, saját gépkocsival.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html