A román árampiacon tör előre a MET csoport

Mostantól a svájci központú MET csoport az RWE Energie SRL (RWEE) tulajdonosa Romániában, miután sikeresen lezárult a részvényvásárlási tranzakció. Ezzel a vállalat bekerül a három legnagyobb energiakereskedő közé Romániában.
K. Kiss Gergely, 2018. szeptember 3. hétfő, 16:19
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A MET csoport 2018. május 29-én írt alá megállapodást az Innogy csoporttal (ELMŰ-ÉMÁSZ) az RWEE akvizíciójáról. A MET már jelen volt Romániában a helyi leányvállalatán - MET Romania Energy SA - keresztül - emlékeztet közleményében a cég.

A tranzakció tovább erősíti a MET csoport jelenlétét a román piacon. A folyamatosan növekvő, közel 10 százalékos piaci részesedéssel a MET a három legnagyobb cég egyike Románia üzleti árampiacán, összesen mintegy 5000 fogyasztási ponttal.

Az ügylet 2018. szeptember 3-án zárult, a hatóságok - többek között a romániai versenyhivatal - jóváhagyásának beszerzése után.

Az RWEE fő tevékenysége Romániában a villamosenergia- és földgázszolgáltatás üzleti ügyfeleknek, elsősorban energia-intenzív iparágak termelőüzemeinek és kiskereskedelmi üzletláncoknak. Az adásvételi megállapodást több vevőjelölt részvételével tartott tender előzte meg. A tulajdonosváltás nem befolyásolja az RWEE mindennapi működését.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK