Tízezrével veszi fel az embereket az Amazon

Hetvenötezer embert vesz fel az Amazon az Egyesült Államokban, így próbálva megfelelni az otthon ragadt amerikaiak megnövekedett online rendelési kedvének.
Domokos László, 2020. április 14. kedd, 13:45
Fotó: Shutterstock

Az óriáscég nem kis feladat előtt áll, hiszen az elmúlt hetekben több raktárában is megjelent az új koronavírus és több tüntetést is szerveztek ellene.

Az Amazon azt mondja, mostantól amerikai és európai raktáraiban rendszeressé teszi alkalmazottai hőmérsékletének mérését és szájmaszkokat biztosít nekik.

A cég már korábban meghirdetett 100 ezer új munkahelyet, a vállalat szerint azokat már betöltötték, a mostani 75 ezer ezen felüli toborzás - számolt be az Euronews.

A korábbi tájékoztatás szerint ideiglenesnek képzelnék a mostani felállást, remélhetőleg a munka nélkül maradt dolgozók idővel visszatérhetnek a járvány miatt megszűnt állásukba. Hogy még vonzóbb legyen az ajánlat, ideiglenesen emelik dolgozóik órabérét is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BattMan, 2020.04.14 16:54

Most aratnak a házhozszállító cégek - brutálisak a díjak és a termékek árai jelentősen megnőttek. Ja, a kapitalizmus térnyerése most egy másik területen. Kereslet-kínálat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mekelekke, 2020.04.14 16:31

Kár, hogy Magyarországon nincs Amazon. Akkor talán házhoz szállítana valaki nekem most egy kenyeret. De erre senki sem hajlandó (még extra pénzért sem), ezért muszáj elhagynom a #maradjotthonomat és kimenni az utcára/boltba fertőzni vagy megfertőződni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html