Bezöldül a Microsoft

500 megawatt napenergia-kapacitást vásárol az Egyesült Államokban a Microsoft - jelentette be az informatikai óriás. És azt is, hogy 2025-re 100 százalékban megújuló energiára állnak át.
Szabó M. István, 2020. július 27. hétfő, 11:37
Fotó: AFP

A Sol Systems jelentette be, hogy összeállnak a Microsofttal annak érdekében, hogy egy 500 megawattos (MW) amerikai napenergia-projektet a techvállalat szolgálatába állítanak. A napelemes rendszerek pénzügyi és fejlesztési projektjeire szakosodott Sol Systemset a Microsoft kereste meg - alapvetően a zöldenergia vételi szándékával.

Úgy tervezik a portfóliót, hogy maximalizálják a pozitív környezeti, közösségi és társadalmi hatásokat, és ezzel elősegítsék a Microsoft számára, hogy 2025-ig elérhessen ahhoz a távlati céljához, hogy 100 százalékban megújuló energiát használjon.

Elismerjük, hogy az éghajlati és környezeti problémák nem érintik minden közösséget azonos módon, és a környezeti egyenlőséggel szélesebb kérdésként kell foglalkoznunk" - mondta Lucas Joppa, a Microsoft környezetvédelmi igazgatója. Hozzátéve, hogy a Sol Systems-szel folytatott munkájuk az első ilyen jellegű kezdeményezés.

HOZZÁSZÓLÁSOK