Egy katari üzletemberé lehet a Buddha-Bar épülete

Egy 54 éves katari üzletember alig egy hete alapított cége jelentkezett be a Buddha-Bar luxusszálló épületének megvásárlására - írja a 24.hu.
Szász Péter, 2018. december 7. péntek, 22:14
Fotó: MTVA Fotó - Bizományosi: Jászai Csaba

A tulajdoni lapon található bejegyzés szerint Budapest egyik legdrágább ingatlanára, a Klotild-palotára Nabeel Ali bin Ali Al Meslemani tett vásárlási ajánlatot. Az épület tulajdonosa eddig az olasz Beghelli család cége volt.

Az ingatlantulajdonos és a szállodát üzemeltető jordán érdekeltség, a Mellow Mood pénteken közös közleményben jelentette be, hogy január 10-én bezár a Buddha-Bar Hotel. Sameer Hamdan és Zuhair Awad bérleti szerződését a bejelentés szerint azért nem újították meg, mert az olasz tulajdonosok értékesítik a palotát - olvasható a portálon.

Az épület tulajdoni lapja alapján úgy tűnik, hogy az értékesítés már meg is történt. A katari üzletember Aba Gate nevű Kft.-je ugyanis már két nappal ezelőtt, szerdán beadta a földhivatalba a tulajdonjog bejegyzése iránti kérelmét. Nabeel Ali bin Ali Al Meslemaninak Londonban is van egy ugyanezen név alatt futó cége, de az semmilyen tevékenységet nem végzett az elmúlt években.

A cégadatok szerint az olaszok ingatlanüzemeltető cégét tavaly több mint 10 milliárdos hosszú lejáratú hitel terhelte, ami arra enged következtetni, hogy az adásvétel során ennél nagyobb összeg cserélhetett gazdát.Beghelli család lámpagyártással alapozta meg vagyonát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.12.08 09:34

Pharaon álnéven? Vagy egy hasonló üzletember, akikről csak a magyar qrmány nem tudja, hogy körözik?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html