Így hárítja el az orosz állam az összeomlást

Az orosz állam jövőre is pluszadót vet ki az energiaipari cégekre, mert az alacsony olajár miatt jelentős bevételektől esik el a költségvetés.
MTI, 2016. augusztus 25. csütörtök, 08:58
Fotó: Reuters

A kormány idén alkalmazta először a pluszadót az energiaipari cégek esetében.

A Vedomosztyi orosz üzleti napilap csütörtöki számában kormányzati forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy az ágazatra 320 milliárd rubel (1 rubel 4,23 forint) pluszadót rónak ki. Ebből 170 milliárd rubelt a Gazpromnak kell befizetnie.

A lap által idézett források szerint a kormánydöntés elkészült, azt már csak meg kell jelentetni a hivatalos közlönyben. A Gazprom egyik vezetője augusztus elején azt mondta, hogy ha a kormány a jövő évre is fenn akarja tartani az idén bevezetett egyszeri pluszadót, akkor ahhoz törvényt kell módosítani, amit csak a parlament jóváhagyásával tehet meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2016.08.25 09:45

Cefrecske megmagyarazhatna, hogy miert van szuksege az orosz koltsegvetesnek extra adokra, ha minden annyira rendben van naluk :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2016.08.25 09:24

Ostoba segghülye politikusok. Ehhez van eszük elvenni a mások pénzét. De meglesz ennek az ára. A Gazprom majd kevesebbet tud költeni fejlesztésre, beruházásokra, létesítmény fenntartásokra, bérekre, stb. és majd szépen lecsúszik, tönkremegy. Ezt hívják az arnaytojást tojó tyúk levágásának. Aki hülye, az megérdemli a sorsát.Ahelyett, hogy a pazarló állami költekezést szűntetnék meg, és a gazdaság terheit csökkentenék, hogy fejlődhessen. Á, már nem is érdemes bosszankodni ezen a rövidlátó, ostoba magatartáson.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html