Kiderült, ki a világ legjobb üzletembere 2020-ban

Az indiai Biocon Limited elnök-ügyvezetője, Kiran Mazumdar-Shaw nyerte el az EY World Entrepreneur of the Year (Az év üzletembere) nemzetközi díjat.
Domokos László, 2020. június 6. szombat, 08:57
Fotó: EY

Az online fináléba 41 ország győztesei kerültek be. Magyarországot a verseny hazai fődíjasa Horváth Gyula, a C3S Elektronikai Fejlesztő Kft. alapítója és ügyvezetője képviselte a döntőn.

Kiran Mazumdar-Shaw 1978-ban, alig 25 évesen alapította meg a Biocon nevű vállalkozását. A mindössze két alkalmazottal elindított cég mára Ázsia egyik legnagyobb innovatív biotechnológiai vállalatává nőtte ki magát. A tavaly 800 millió dolláros bevételt elérő társaság jelenleg 11 ezer főt foglalkoztat. A Biocon és leányvállalatai komoly hatást gyakorolnak a globális egészségügy fejlődésére. Működésük eredményeként cukorbetegek milliói juthatnak hozzá megfizethető inzulinhoz, a rákkal, illetve rheumatoid arthritisszel küzdő páciensek pedig elérhető áru biohasonló gyógyszerekhez.

Egy vállalkozás legfőbb célja a problémamegoldás, és tapasztalatom szerint a nagy lehetőségek gyakran a legnehezebb időkben születnek. Üzletasszonyként a felelősségem több annál, minthogy értéket teremtsek a befektetőim számára. A vagyon lehet a változás motorja, de a vállalkozók felelősséggel tartoznak az őket körülvevő világért és közösségekért. A nőknek kiemelt szerepe van a gazdasági fejlődésben, ehhez képest túl régóta nem veszik figyelembe a teljesítményüket. Az EY programja kiváló alkalom, hogy minél több nőt biztassunk arra, hogy saját vállalkozásba kezdjenek - mondta Kiran Mazumdar-Shaw.

Magyarországot az EY Az Év Üzletembere fődíjat 2019-ben elnyerő Horváth Gyula, a C3S Elektronikai Fejlesztő Kft. alapítója és ügyvezetője képviselte a világversenyen. A vezető az első hazai műhold, a Masat-1 fejlesztésénél szerzett egyedülálló szakmai tapasztalatok birtokában indította el vállalkozását. Mára a társaság mérnöki szolgáltatásai lefedik a küldetéstervezést és a műholdak kivitelezését is. Horváth Gyula célja, hogy hosszú távon biztosítsa cége és Magyarország kiemelkedő pozícióját a világ rohamosan fejlődő űrtevékenységében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.06.06 13:37

Szerintem az a világ legjobb üzletembere 2020-ban, aki felvásárolja a selejt maszkokat, és törvényileg hordatja, miután lecsengőben van a járvány.
2 marha kell hozzá. Az egyik aki ezt teszi, a másik az, amelyik hagyja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html