Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Johnson & Johnson (J&J) amerikai gyógyszeripari-kozmetikai cég 27,9 milliárd euróért felvásárolja az Actelion svájci gyógyszeripari-biotechnológiai vállalatot - írta az MTI.

Az Európai Bizottság pénteken ugyanakkor aggályainak adott hangot, miszerint a vállalat dominálhat majd az altatók európai piacán, ugyanis mind az Actelion, mind a Johnson&Johnson fejleszt altatókészítményeket. A bizottság olyan intézkedéseket vár a Johnson&Johnsontól, amelyek biztosítják Európában az egészséges versenyt ezen a területen.

A Johnson&Johnson 131 éves múltra visszatekintő vállalat, gyógyszereket, orvosi eszközöket, kozmetikumokat gyárt. A J&J leányvállalatai közé tartozik egyebek között a Janssen Pharmaceutica gyógyszercég is, amely Magyarországon is jelen van.

Az Actelion magyarországi leányvállalatát 2011-ben alapították. A svájci Actelion Pharmaceuticals Ltd. gyógyszeripari vállalat tevékenysége a kielégítetlen orvosi igények megoldását szolgáló, innovatív kezelések felfedezésére, fejlesztésére és forgalmazására összpontosul - olvasható a magyar cég honlapján.