Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Várhatóan 20 százalékkal csökkennek a hoteltarifák augusztusban Olaszországban, miután visszaesett a vendégszám. A legnagyobb a baj a történelmi városokban, itt a nyitást vállaló egységek száma a 30 százalékot sem éri el, az árak pedig 20-40 százalékkal estek vissza. A fürdőhelyeken az áresés csak 10 százalék körüli.

A foglaltsági számok júliusra a történelmi városokban 90 százalékos visszaesést mutattak, a tengerparton pedig 30 százalékot. A szállodák több mint 60 százaléka még nem tudott megnyitni és a megnyitottak is a kereslet gyengeségéről panaszkodnak. A szövetség szerint annak ellenére, hogy a szállodák kevesebb, mint 50 százaléka nyitott ki, ezeknél sem lesz teljes foglaltság az olaszoknál mitikusnak számító augusztus 15-re, a Ferragostóra. Így a problémákat az augusztus sem fogja megoldani - olvasható a szakportálon.

A márciusi leállítás után az olasz szállodák több, mint 95 százaléka bezárt és az újranyitásuk csak lassan, az egyes desztinációkban eltérő időpontban, szakaszosan történik meg. A kereslet gyengeségét mutatja, hogy még augusztusban is a nyitva tartó szállodák több mint 60 százaléka árengedmények adására kényszerül.

Az ENIT, az Olasz Nemzeti Turisztikai Hivatal legutóbbi előrejelzése szerint az olasz turizmus csak 2023-ban lesz képes elérni a 2019-es szintet.