Koronavírus: meglepő húzás a Tescótól és a Lidltől

A koronavírus-fertőzés miatt leginkább veszélyezetteteknek kínál segítséget az írországi Tesco és Lidl: az idős vásárlók és gondozóik egy számukra külön fenntartott időszakban mehetnek bevásárolni.
Csernátony Csaba, 2020. március 18. szerda, 06:20
Fotó: MTI Fotó

A Tesco és a Lidl külön, dedikált időszakot biztosít az idősebbeknek a bevásárlásra Írországban. A lépésre azért volt szükség, hogy a koronavírus által leginkább veszélyeztetett korosztályt megóvják a megfertőződétől - írja az Independent.

Elsőbbség az időseknek

A járvány miatt az emberek világszerte pánikvásárlásba kezdtek, azonban a készletek felhalmozása sokszor pont a vírus által leginkább veszélyeztetett csoportokat gátolja meg abban, hogy hozzájussanak a szükséges élelmiszerekhez és háztartási termékekhez. Ezért több boltlánc bevásárlóidőt vezetett be kimondottan idős vásárlóknak szánt, ezzel szeretnék garantálni, hogy ne fogyjanak ki a készletek, mire az idősek odaérnek a boltokba.

Az írországi Lidl-boltokban például reggel 9 és 11 között lesz a dedikált időszak. A Tesco pedig az időseket és az őket gondozókat arra kéri, hogy bizonyos napokon látogassák az üzleteket, ők március 18-ától hétfő, szerda és péntek reggel 9 óráig intézhetik zavartalanul a bevásárlást.

(A lépés mindenképp fontos az idősek számára, az viszont általánosságban lényeges, hogy mivel az idősek a legveszélyeztetebbek, ezért, ha meg tudják oldani, akkor érdemeseb inkább mást, fiatalabbakat megkérniük a bevásárlásra.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2020.03.18 13:59

Inkább vezessék be a hosszabb idejű, akár napi 24 órás nyitvatartást (csökkentett személyzettel), hogy aki nem akar megfertőződni a tömegben, az mehessen boltba akár éjfélkor vagy hajnalban is. Akár állami támogatással.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html