Újra összecsap az Samsung és az Apple

Újra perli az amerikai Apple a dél-koreai Samsungot, ismét szabadalmi ügyben.
MTI-Eco, 2013. november 13. szerda, 20:29
Fotó: Napi.hu

Az Apple 380 millió dollárt követel a Samsungtól, mert szerinte a dél-koreai vállalat kulcsfontosságú elemeket másolt le az Apple iPhone okostelefonjáról és iPad táblagépéről.

Az Apple ügyvédje a Samsung megbüntetését kérte a két cég közötti újabb szabadalmi per első tárgyalási napján a bíróságon. Ebben a szabadalmi perben egy régi esküdtszék már döntésre jutott, és 1,05 milliárd dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték a Samsungot az Apple részére. Most azonban egy jogtechnikai hiba miatt új tárgyalást folytatnak le.

A régi esküdtek szerint a Samsung 26 terméke másolta részben az iPhone telefonok kialakítását, lapozási funkcióit és egyéb tulajdonságait. Az ügyben eljáró bíró elfogadta az esküdtek döntését, de úgy ítélte meg, hogy 13 termék esetében hibásan állapították meg az okozott kár mértékét.

A bíró 400 millió dollárt levont az 1,05 milliárd dolláros kártérítésből és új esküdtszék összehívását rendelte el. Az új esküdtek már nem fogják vizsgálni az eredeti döntés helyességét, csupán az lesz a feladatuk, hogy meghatározzák a fennmaradó 13 termék után járó kártérítés új összegét.

Ha nem történik újabb fennakadás, a tárgyalás egy hét után már le is zárulhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK