Hatvan százalék lóhús volt Tesco-spagettikben

A brit Tesco hatvan százalék lóhúst talált egyes bolognai spagettijeiben, jelentette be a vállalat - írja a Guardianre hivatkozva az Index.hu.
Index.hu, 2013. február 11. hétfő, 23:50
Fotó: Napi.hu

A Nagy-Britanniában forgalmazott Everyday Value spagettit már előző héten visszavonták a boltokból, miután kiderült, hogy ugyanaz a cég állította elő, mint a Findus akár száz százalékban lóhúsos lasagnáit.

Tim Smith, a Tesco egyik igazgatója elmondta, hogy a visszavont terméken elvégzett tesztek több esetben azonosították a ló-DNS-t, de még a pozitív minták többségében is csak kevesebb, mint egy százalék volt a lóhús. Három spagettiben viszont a 60 százalékot is meghaladó értékeket mértek.

A Guardian szerint újabb bejelentések várhatók a héten, mivel a brit Élelmiszer-szabványügyi Hivatal (FSA) az esetlegesen érintett brit vállalatoknak a hét végéig adott időt a szükséges vizsgálatok elvégzésére.

A lóhúsbotrány a múlt hónapban pattant ki, amikor az ír élelmiszerbiztonsági hatóság (FSAI) bejelentette, hogy rutinellenőrzések során lóhússal kevert marhahúshamburgereket talált a Tesco, a Lidl, az Aldi és a fagyasztott élelmiszerek forgalmazására szakosodott Iceland szupermarket-hálózatok nagy-britanniai és írországi üzleteiben.

Előző héten az FSA bejelentette, hogy a Findus nevű, fagyasztott hústermékek előállítására és nagybani forgalmazására szakosodott vállalat marhahúsosként megjelölt készítményeiben talált nagy mennyiségű lóhúst, egyes esetekben a termékek száz százalékban abból álltak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bertalaszlo, 2013.02.12 08:31

@Patkan: Persze,a lovakat ... ugye?...Most,és ilyenkor ROMÁN és nem ERDÉLYI loVAK.he hülyegyerek ??

Figyeljél te rágcsló: Az Angliai Tesco-ban árúsított termékeket is ugyanaz a Francia vállalat állította elő.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Patkan, 2013.02.12 06:43

Persze,a lovakat ... ugye?...Most,és ilyenkor ROMÁN és nem ERDÉLYI loVAK.he hülyegyerek ??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html