Az ellopott adatok között szerepeltek amerikai tengeralattjárókra tervezett szuperszonikus, hajók elleni rakétákra vonatkozó tervek is - írta az MTI-re hivatkozva az atv.hu. (Kínai-amerikai háborútól tart az amerikai tengernagy - ezt a cikket olvasta?)

Az adatlopás januárban és februárban történt - közölték a Washington Posttal a folyamatban lévő nyomozásra tekintettel nevük elhallgatását kérő tisztségviselők. A hackerek az amerikai haditengerészet Tengeralatti Hadviselés Központjának dolgozó egyik vállalkozót vették célba. A vállalkozó személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra

Összesen 614 gigabájt adatot tudtak letölteni, ami az amerikai hadsereg Sea Dragon nevű projektjével volt kapcsolatos: többek között tengeralattjárók elektronikai rendszereiről, a kommunikációban alkalmazott titkosításokról szóló dokumentumokat - írta az Index. A legkínosabb viszont egy fejlesztés alatt álló, és a tervek szerint 2020-tól bevezetendő szuperszonikus rakétarendszer terveinek ellopása; ezt is tengeralattjárókra szánták. A Sea Dragon projektre 2015 óta 300 millió dollárt költött a Pentagon.

Ez már nem az első eset, hogy kínai hackerek amerikai katonai titkokat lopnak el, így jártak az F35-ös vadászgép, a Patriot PAC-3 rakétaelhárító rendszer, és a haditengerészet Littoral Combat Ship projektjének dokumentációi is - hívta fel a  figyelmet cikkében az Index.

A kép forrása: MTI/EPA.