A Google megkezdte az új archiválási funkció bevezetését az Android-eszközökre, amelynek célja, hogy felszabadítsa a tárhelyet anélkül, hogy az alkalmazásokat teljesen eltávolítaná a felhasználók eszközéről – írja a The Verge.

A cég állítása szerint az automatikus archiválás funkció a ritkán használt alkalmazások által elfoglalt tárhelyet közel 60 százalékkal csökkenti, anélkül, hogy az alkalmazást vagy a hozzá tartozó adatokat teljesen eltávolítaná.

Az archivált alkalmazások megkülönböztethetők az alkalmazás ikonjára helyezett felhő ikon alapján.

Kép: Google/Android
  • A jelre kattintva bármikor újra telepítheti az adatokat a telefonjára, feltéve, hogy az alkalmazás még elérhető a Google Play-en.
  • A funkció különösen hasznos lehet azok számára, akik olyan Android-eszközöket használnak, amelyek nem rendelkeznek bővíthető tárhellyel.

A funkció használatához be kell jelentkezni a Google fiókba. Az opció egy felugró ablakon keresztül is megjelenik, amikor új alkalmazást próbál telepíteni egy olyan eszközre, amelynek nincs elég tárhelye. Ha engedélyezve van, a funkció archiválja az összes nem használt alkalmazást a készülékről.

Az Apple élen jár

Az Apple már az iOS 11-ben kiadott egy hasonló funkciót, melynek ugyanúgy az a lényege, hogy „törli” a kevéssé gyakran használt alkalmazásokat az iPhone-ról, miközben megtartja az adatokat, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy az alkalmazás visszaállítása után ott folytathassák, ahol abbahagyták.

A Google korlátozta a versenyt Dél-Koreában

Újabb rossz hírt kapott Dél-Koreából a Google, a helyi hatóság több mint 10 milliárd forintos bírságot küldött a tech cég anyavállalatának a verseny korlátozása miatt. → Bővebben