Az online játékosok között az egyik legnépszerűbb chat platform, a Discord befejezte a felvásárlásáról szóló tárgyalásokat a Microsofttal és a jövőbe továbbra is önálló cégként képzeli el üzletének fejlesztését - számolt be a Reuters az ügyhöz közelálló források alapján. Az elképzelések szerint hamarosan megpróbálják pénzre váltani a járvány alatt ugrásszerűen megnövekedett ügyfélállományukban rejlő lehetőségeket, az önálló tőzsdére lépést azonban egyelőre nem tervezik.

Arról, hogy a Microsoft tárgyalásokat folytat a Discord megvásárlásáról, több, mint 10 milliárd dollár értékben még márciusban érkeztek hírek. A Discordnak nagyon jól ment a járványt kísérő lezárások alatt. Az eredetileg az online gamereknek kitalált chat szolgáltató, amely lehetővé tette a játékosoknak az online játékok közben a streamelést, a videóhívásokat és a szöveges üzenetváltásokat, elképesztően népszerűvé vált. A szűk szubkultúrából általánosan használt programmá vált, mostanra már 140 millió felhasználóval büszkélkedhet.

Ráadásul tavaly már prémium szolgáltatásának, a Nitrónak köszönhetően bevétele elérte a 130 millió dollárt. A cég tavaly decemberben átesett egy zárt körű tőkeemelésen, ahol 100 millió dollárnyi tőkét sikerült bevonnia 7 milliárd dolláros értékeltség mellett.