Dobják az Androidot a demokraták - jönnek az iPhone-ok

Biztonsági okokra hivatkozva megtisztítja szervezetét az androidos készülékektől az Egyesült Államokban a demokrata párt - írja a hvg.hu.
Szász Péter, 2018. szeptember 23. vasárnap, 09:36
Fotó: Napi.hu

Az Apple gyorsabban teríti a szoftverfrissítéseket, mint az újabb programverzióval gyakran hónapokat későb gyártók - indokolta a Bob Lord, Demokrata Nemzeti Bizottság információbiztonsági felelőse, hogy miért részesítik előnyben ezután a pártszervezetben az iPhone-okat. Lord a Forbesnak úgy nyilatkozott, a váltást nem csak az ő véleménye, hasonló állásponton voltak azon demokrata szervezetek képviselői is, akikkel beszélt az ügyről.

A demokrata párt a novemberben esedékes félidei választások apropóján éppen mostanság erősíti digitális védvonalait, és ennek jegyében megpróbálják száműzni az androidos készülékeket a párt körül tevékenykedők köréből - olvasható a portálon.

Lord szerint nem hitvita, hogy valaki iPhone-t vagy androidos készüléket választ. Úgy véli, bizonyítékok alapján érdemes dönteni, így az Androidot sem vetik el örökre. Most viszont egyértelműen az iPhone-okat favirozálják, mert úgy gondolják, azok a biztonságosabb készülékek.

A Google egyelőre nem reagált a témában tett sajtómegkeresésre.

A kép forrása: Apple.com.

HOZZÁSZÓLÁSOK