A forgalom növekedése csak 30 százalékos volt 2016-ban, azaz évről évre egyre többen kezdenek valami újba és választják a karácsonyi üdvözletekhez is az okostelefonjukon vagy tabletjükön a különféle internetes üzenetküldési formákat, mint az elektronikus levél, a cset és a közösségi oldalakon elhelyezett posztok.

A Telekom tapasztalatai szerint az adatforgalom felfutásához jelentősen hozzájárultak a nemrégiben bevezetett korlátlan adattartalmú, illetve bizonyos alkalmazásokra (közösségi, cset- és navigációs alkalmazásokra) nézve korlátlan mobilnetcsomagok is.

A három ünnepnap közül 24-én mobilneteztek az ügyfelek a legkevesebbet, a forgalom napközbeni eloszlását nézve pedig az látszik, hogy aznap a mobilinternet forgalom este 8 és 9 óra között érte el a csúcsot.

Az internetes üzenetküldés mellett még mindig sokan választják a hagyományos sms-formátumot a jókívánságok eljuttatásához, bár számuk évente mintegy 10 százalékkal csökken. Míg 2016-ben 6,9 millió telekomos küldött sms-t rokonainak, ismerőseinek az ünnepek alatt, addig az idén már csak 6,3 millióan.

Címlapkép forrása: Pixabay.