Elon Musk posztjainak felülreprezentált megjelenítése a Twitteren olyan tendencia, ami miatt a Platformer megkereste a Twitter munkatársait. 

Kiderült, hogy felállítottak egy Elon Musk számára optimális rendszert, amivel növelhető a követők száma.

Elon Musk nem volt megelégedve a közösségi médium algoritmusával, ezért a közelmúltban el is bocsátotta egyik főmérnökét.

A főmérnök szerint Elon Musk népszerűsége a Twitter-felhasználók körében azért csökkent, mert egyszerűen nem érdekli az embereket, hogy mit posztolt a platformon. Ez a vélemény a férfi munkájába került.

Joe Biden követőtábora nagyobb

A Twitter kódját azután íratta át a Twitter-tulajdonos, hogy kiderült, Joe Biden amerikai elnök NFL-döntős bejegyzése 29 millió emberhez jutott el, míg a Elon Musk döntős posztja csak 9,1 millió megtekintéshez vezetett, amíg nem törölték azt.

Ezek után Elon Musk egy 80 fős csapatot külön azzal bízott meg, hogy derítse ki, mi lehet a népszerűtlenség oka, figyelembe véve az esetleges némításokat vagy technikai problémákat.

A vezérigazgató bejegyzéseinek megtekintése ezerszeresére nőtt, miután kidolgozták az új algoritmust, amely előtérbe helyezi a posztjait. 130 millió követőjének 90 százaléka látta bejegyzéseit.

Elon Musk hivatalosan nem ismerte be a változtatást, azonban egy mémmel igazolta a módosítást.