A Forma E az első teljesen elektromos, nemzetközi együléses autós versenysorozat, amelyen a kocsik több mint 200 km/órával száguldanak - nulla károsanyag-kibocsátással - négy kontinens 12 nagyvárosának útjain.

A csapat 2019 novemberi bemutatkozásakor a Vodafone márka látható lesz a Porsche történetében elsőként megalkotott teljesen elektromos versenyautóin, csakúgy, mint a vezetők egyenruháján - jelentette be a vállalat.

A Vodafone Csoport öt évig szponzorálja a Porschét, amelynek keretében egyebek mellett kommunikációs eszközöket és technikai támogatás is biztosít a Porsche Forma E csapat számára.

A Forma E partnerségen felül a közeljövőben az eSport területén is elindítja együttműködését a Porsche Motorsport és a Vodafone. Egyébként a - derül ki  a telekommunikációs vállalat közleményéből.

Mi az a Forma E?

A Forma E 2014-ben született meg azzal a céllal, hogy e-mobilitási koncepciókat dolgozzon ki és támogasson nemzetközi viszonylatban. A Forma E jelenleg a nagyteljesítményű autók fejlesztését szorgalmazó környezetek közül a legversenyképesebb környezetvédelem, hatékonyság, energiafelhasználás és fenntarthatóság szempontjából is. A Forma E-ben való részvétel mind a gyártóknak, mint pedig a technológiai szállítóknak lehetőséget nyújt városi technológiák tesztelésére és fejlesztésére, ezáltal katalizátor szerepet betöltve az elektromos autók megoldásainak finomhangolásában, valamint a hétköznapi úthasználók vezetési élményének javításában.